Digitale tatoveringer kommer til et hospital i nærheden af dig.

Fra Prophecynewswatch.com/
24. marts 2014.

I en ikke alt for fjern fremtid vil du begynde at se "digitale tatoveringer" dukker op overalt. Deres første, og nok største, brug vil være på det medicinske område, hvor en ultra tynd, fleksibel sensor vil blive anvendt til en patient meget lig et barns "falske tatovering."

Disse ultra-følsomme enheder vil derefter kunne samle enorme mængder af data fra din krop. Alt fra blodtryk til puls, hydrering med mere. Når dataene er blevet indsamlet, vil de kunne overføres trådløst til skyen, hvor de kan tilgås eller manipuleres via en app.

Nogle forskere ser endog, at en sådan tatovering kan føre til et digitalt interface koncept. En blod-drevet elektronisk grænseflade, der er indlejret under huden, kan bruges til at vise videoer, eller fungere som telefon eller computer - lige på huden.

Disse begreber vil give folk en hidtil uset adgang til deres egen sygehistorie og data, men til hvilken pris? Bekymringerne om fortrolighed er enorme og indlysende. Hvis datastrømmen skulle opfanges fra sensoren til serveren, eller hvis serveren selv blev bragt i fare, ville alt om dig derefter være tilgængeligt for hackere. Hvad værre er, dine data ville hurtigt blive solgt til den højest bydende, eller risikerer at blive kopieret vidt og bredt overalt på internettet.

Vi kan naturligvis ikke stoppe de teknologiske fremskridt, og indrømmet, teknologien bag disse digitale tatoveringer er faktisk ganske imponerende. Et af de mest irriterende problemer for teknikkerne til dato er den simple kendsgerning, at silicium, der tjener som grundlag for hele vor digitale verden, ikke er særlig fleksibelt.

Chips har tendens til at være ufleksible og rektangulære i form. Det er meget indskrænkende med hensyn til design, og man kan knap nok gøre en sådan struktur så lille, inden den bliver ubrugelig. Men med denne nye tilgang, der stadig er baseret på silicium, men meget tyndere, end nogen nogensinde før har prøvet at lave et kredsløb, får silicium nye egenskaber, der gør det meget mere nyttigt og medgørligt.

Den mest banebrydende forskning på dette område, der ledes af John Rogers fra ”University of Illinois”, er allerede på et stadie, hvor de bygger funktionelle prototyper. En række store navne i sundhedspleje og teknologi (herunder Google) er yderst interesserede, både på grund af denne teknologis potentiale til at fremskynde medicin, men også for dets potentiale til yderligere at formindske håndholdte enheder, og endog indvarsle en æra af bærbare computere, der rækker ud over Google Glass-projektet (fleksible kredsløb som disse ville muliggøre en edb-skjorte for bare at nævne et eksempel).

Google-lederen, Regina Dugan, delte også for nyligt dette fremskridt hen imod en digital pille på ”All Things D11”-konferencen. Hun forestiller sig en spiselig mikrochip eller en lille pille, der indeholder en mikrochip. At synke id-mikrochippen vil lade personen blive et levende godkendelses-system for alle de populære elektriske enheder, som vi almindeligvis bruger igennem dagen, for eksempel mobiltelefoner, biler eller døre.

Den spiselige mikrochip fungerer ved en særdeles grundlæggende biologisk proces. Den enkelte tager pillen dagligt, og mavesyren aktiverer mikrochippen i pillen.

Endnu vigtigere, hele personens krop vil opføre sig som et godkendelses-system. I en tid, hvor ingen data synes sikre - kan tanken om en sådan godkendelsesmetode hurtigt fænge.

Og selv om der er ingen ende er på teknologisk innovation, må man stille det forsigtige spørgsmål: Hvor stopper det? Menneske og maskine bliver ét? Og hvis vi ikke kan stoppe det, eller blot sætte tempoet ned, hvordan kan vi så beskytte vore data og bevare vort privatliv overfor hospitaler, der kunne anvende "digitale tatoveringer" til nyfødte babyer ikke længe efter, at de har fået mad første gang?

Bliver vi alle mærket i sidste ende?

Read more: http://www.prophecynewswatch.com/2014/March24/243.html#wAET8rDARyFuSPIj.99