Ayatollah: Slet Israel fra jordens overflade.

Fra Wnd.com/
29. november 2013.

En indflydelsesrig Iransk gejstlige har advaret Præsident Obama om ikke at medtage Israel i nukleare forhandlinger, da den Jødiske stat skal destrueres.

"Det, der er synligt, er, at Obama har besluttet at medtage det falske Zionistiske regime (Israel) ved fremtidige forhandlinger," sagde Ayatollah Mohammad Khatami, medlem af Irans ekspertforsamling.

"Men vi er overbeviste om, at Israel skal slettes fra jordens overflade. Vi anerkender ikke dets eksistens," sagde Khatami ifølge IRNA, det officielle nyhedsbureau for den Islamiske Republik.

Ekspertforsamlingen er ansvarlig for udnævnelsen af styrets øverste leder.

Da den foreløbige aftale blev indgået sidste weekend, sagde Obama i et telefonopkald til Benjamin Netanyahu, at den Israelske Premierminister skulle "tage en pause" i hans højlydte fordømmelse af aftalen. Til gengæld blev de to enige om, at Israel skulle sende en delegation, ledet af den Israelske nationale sikkerhedsrådgiver, Yossi Cohen, til Washington for at diskutere strategien i en permanent aftale.

IRNA rapporterede, at den Iranske Udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, fredag sagde, at alle yderligere diskussioner må blive uden Israel, da Iran ikke vil deltage i et møde med en stat, der har hovedkvarter i Jerusalem.

"Vi betragter det Zionistiske regime som den største fare for regionen og verden," sagde Zarif.

Khatami sagde, at man ikke kan have tillid til Amerika, og at det er indlysende, at de ønsker at bryde løfterne fra mødet i Genève.

"Allerede nu, før blækket fra Genève-aftalen er tørt, afspejles den løgn på nogle websteder, at Iran ikke har ret til uranberigelse," sagde han.

Irans Udenrigsministerium havde kraftigt opponeret mod en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus om vilkårene for sidste weekends Genève-aftale.

Udenrigsministeriets talskvinde, Rebekkas Afkham, sagde tirsdag: at "Det, der er blevet udlagt på Det Hvide Hus’ hjemmeside som en pjece, er en ensidig udlægning af den vedtagne tekst fra Genève, og nogle af forklaringerne og ordene i pjecen er i strid med teksten i ”Joint Plan of Action” (titlen på verdensmagternes aftale - Iran-5+1). Denne pjece er desværre blevet oversat og udgivet af visse medier som Genève-aftalen, hvilket ikke er rigtigt."

Kort efter Genève-aftalen blev indgået sidste søndag, gjorde den Islamiske Republiks øverste leder krav på sejren.

"Jeg takker gud for, at den nye regering kunne få den Iranske nations nukleare program legaliseret på den internationale scene," sagde Ayatollah Ali Khamenei, "og for at tage det første skridt på en vej, hvor retten til Irans nukleare program og til at berige uran bliver anerkendt af verdensmagterne, hvor disse før har forsøgt at bestride den. Forhandlingen åbner vejen for fremtidige store tekniske og økonomiske fremskridt."

Tidligt søndag indgik Iran og verdensmagterne 5+1 – de fem permanente medlemmer i FN’s Sikkerhedsråd samt Tyskland – en aftale i Geneve om det ulovlige nukleare program.

Under denne aftale vil Iran, der beholder meget af sin nukleare infrastruktur, til gengæld for milliarder af dollars i sanktionslettelse, kun berige uran på 5 procent i seks måneder, konvertere deres højt-berigede uran på 20 procent til uskadeligt oxid samt tillade en mere indgribende inspektion af deres nukleare anlæg fra Det Internationale Atomenergi Agentur, men kun ved de aftalte faciliteter.

I tirsdags meddelte Irans Præsident, Hassan Rouhani, at den Islamiske Republik "aldrig vil opleve at stoppe med berigelse af uran. Berigelse er vores røde linje."

"Det vigtigste faktum er, at der ikke vil være nogen nye sanktioner. Dette betyder, at sanktionsordningen er blevet brudt," sagde Rouhani.

Da forhandlingerne blev genoptaget i sidste uge, sagde Khamenei til tusindvis af Basij-militærfolk, at den Iranske strategi var et "kunstgreb, og at det Islamiske regime ville bruge forskellige former for taktik for at nå forskellige mål og idealer". En fastkørt taktik har i mere end et årti tilladt Iran at øge sin nukleare kapacitet til det punkt, hvor det kunne blive til atomvåben inden for uger.

Khamenei kaldte Israel en "rabiat hund," "uren", "illegitim" og "en bastard."

"Det Zionistiske regime er dømt til destruktion, fordi dette elendige regime blev påtvunget Mellemøsten med magt, og ingen påtvungne fænomener kan vare," sagde han til Basij-styrkerne.

Basij-cheferne udsendte til gengæld en erklæring onsdag: "Den evigtvarende pagt med den øverste leder vil fortsætte med fuld afskaffelse af de arrogante magter (Amerika) og ødelæggelse af det Zionistiske regime.

Vi beder gud på samme måde som Muslimerne ved den fornyede alliance med profeten (Muhammad) ved Masjid al-Haram (den store Moské i Mekka ved Muhammeds erobring af Mekka). Denne fornyede alliance (med den øverste leder) forbereder også de værdige og sejrrige troende til Al-Aqsa Moskeen (Islams tredje helligste sted - i Jerusalem)."
------------------------------------------------------------------------------------
For forståelsen læs først: Israel inviteres til å bli medlem av de vestlige nasjoners FN-gruppe.