Fire stærke jordskælv signalerer en vred ”Ring of Fire.”

Theextinctionprotocol.wordpress.com/
1. februar 2013.

1. februar 2013 - EARTH - Stillehavets ”Ring of Fire” har været vred i det seneste døgn, og har produceret fire stærke jordskælv siden i går eftermiddags, og så er jordskælvet på 5,9, der netop ramte Papua Ny Guinea, ikke talt med. Nord/Central Chile var den første til at føle Ringens vrede, da et jordskælv i en størrelsesorden på 6,8 ramte omkring kl. 3:15 EST, centreret ca. 40 km nord for Vallenar, hovedstaden i Chile Huasco provinsen.

Rapporter siger, at det rystede bygninger så langt væk som Santiago, næsten 600 km mod syd, og tættere på epicentret. Nogle bygninger i lavindkomstlandets områder i Vallenar led under kollapsede mure. Ifølge en rapport fra Reuters døde en uheldig kvinde kort efter jordskælvet, tilsyneladende af et hjerteanfald. Salomonøerne i det sydlige Stillehav var de næste, da to stærke jordskælv, registreret i størrelsesordenen 6,0 og 6,2 på Richterskalaen, ramte lige øst for øen Nuendo kl. 18:03 EST.

Der er ingen rapporter om ødelæggelser eller personskader fra nogen af disse jordskælv endnu, men området er tyndt befolket, og Lata - et samfund på godt 550 beboere på den nordvestlige ende af Nuendo - er den nærmeste beboelse ved jordskælvets epicenter. Jordskælvet var i størrelsesordenen 6,0 ud for Alaskas sydlige kyst.

Endelig her til morgen, kl. 04:53 EST, rystede et jordskælv i størrelsesorden 6,0 et allerede beskadiget område langs den sydlige spids af Alaska. ”Alaska Jordskælvs Center” rapporterer angiveligt, at dagens rystelser er efterskælv i størrelsesordenen 7,5, der også rystede det samme område den 5. januar, og det er lige nord for, hvor et jordskælv i størrelsesorden 7,7 rystede Haida Gwaii (Queen Charlotte Islands) i oktober sidste år.

Der er ingen ødelæggelser eller personskader blevet rapporteret fra det seneste jordskælv. Selvom jordskælv omkring ”Ring of Fire” har været kendt for at udløse Tsunamier, lød der ingen advarsler som resultat af nogen af disse fire hændelser. Disse jordskælv forekom i forholdsvis hurtig rækkefølge, adskilt af afstande på tusinder af kilometer, og fremhæver, hvor aktiv ”Ring of Fire” er, og hvor uforudsigelig den kan være. Selv om der bliver gjort fremskridt for at sætte varslingssystemer på plads, er sande jordskælvs-forudsigelser stadig et ambitiøst mål. - Yahoo News