King James Bibelen og Den Katolske Kirke.

Fra sueliz1.wordpress.com/
29. februar 2012.

Vatikanet hævder, at King James Bibelen er Katolsk.
En interreligiøs udstilling "Verbum Domini" (Herrens Ord) hævder, at rødderne til King James Bibelen fra 1611 er "helt igennem Katolsk."

”Verbum Domini” løber fra 1. marts til 15. april. Arrangørerne af udstillingstandens "meget kontekstuelle, interaktive format" udvider med ”det Katolske bidrags dramatiske historie om den mest forbudte, mest omdiskuterede bedst-sælgende bog nogensinde."

Summers (arrangør) forklarer, at udstillingen viser, at på trods af den Protestantiske tro på, at King James Bible var højdepunktet i den Europæiske kultur, så er den i virkeligheden helt igennem en Katolsk bog.

"Hvis det ikke havde været for Katolikkerne i 1500-tallet ville der ikke være nogen King James Bible," siger udstillingens arrangør, Cary Summers, til CNA.

"Mange af de oprindelige Bibler, der dannede grundlag for King James Bible, kom fra Katolske præster. Meget få ændringer blev foretaget. De gamle skrifter, som King James-forfatterne faktisk efterlignede og kopierede, var af Katolske præster," forklarer han.

Den interreligiøse udstilling omfatter kulturgenstande fra Katolske, Protestantiske, Jødiske og Ortodokse trosretninger for at præsentere en "fælles kærlighed til Guds ord." For at eksemplificere det interreligiøse tema ser besøgende i det første rum en afskallet reproduktion fra midten af det ​​tredje århundrede fra Synagogen i Dura Europos i Syrien. Et andet af udstillingens højdepunkter er det tidligst kendte fragment af Første Mosebog. Det kommer fra Dødehavsrullerne.

"De fleste mennesker forstår ikke historien om King James Bible. Der er en rig historie, en meget positiv historie om det Katolske bidrag til skabelsen af ​​den," siger Summers.

"Desværre lever vi i en verden, der blokerer for alt det negative, og det er sådan den er spundet," bemærkede Summers. "Men der er også... resten af ​​historien, som er meget positiv. Og det er, hvad vi er her for at fejre."
Se video: http://sueliz1.wordpress.com/2012/02/29/interfaith-exhibition-at-the-vatican-claims-king-james-bible-is-catholic/

Source: CNA

Kommentar:
De, der har ører at høre med, skal høre.

Den Romersk-Katolske kirke ønsker, at hele verden skal se den som en Bibelsk kirke. Rom bruger denne udstilling til at samle alle Kristne og Jøder under Guds Ord for at positionere sig selv som beskytter af Ordet.

For at føre de Evangelikale tættere til Rom hævder den nu, at King James Bible er Katolsk. Den kan ikke udelade Jøderne i dens søgen efter interreligiøs dialog, da Israel og Det Hellig Land er meget vigtig for Vatikanet.

King James Bible var på Vatikanets liste over forbudte bøger i hundreder af år.

Pave Pius IV havde en liste over de forbudte bøger, og han samlede og forbød dem officiel i Index of Trent (Index Librorum Prohibitorum) i 1559.

Her et uddrag:

Regel IV:
Erfaringen viser, at når læsning af Bibelen på modersmålet er generelt tilladt uden forskelsbehandling, vil det på grund af menneskers dristighed gøre mere skade end gavn. Derfor må biskoppers og inkvisitorers dom tjene som vejledning i så henseende. Biskopper og inkvisitorer kan, i overensstemmelse med råd fra den lokale præst og skriftefader, tillade, at Katolske oversættelser af Bibelen læses af dem, om hvem de indser, at en sådan læsning ikke vil føre til skade, men til forøgelse af tro og fromhed. Tilladelsen skal gives skriftligt. Den, der læser eller har en sådan oversættelse i sin besiddelse uden denne tilladelse, kan ikke få forladelse for sine synder, før han har afskrevet disse Bibler ...
(Uddrag slut)

Kirken vil hellere "tilbageholde syndstilgivelsen" end at tillade folk at læse Guds Ord. Skal vi nu til at tro, at vi alle kan dele Bibelen som én?

Lad os ikke glemme historien eller dens martyrer. Mange blev brændt på bålet for at oversætte Skrifterne i hånden i Rom. Romerkirken vil gøre alt for at få kontrol over den sande Jesu Kirke og alle religionerne i verden. Lad dig ikke narre.

Åb 17:4:
”Kvinden var klædt i purpur og skarlagen og pyntet med guld og ædelsten og perler; i hånden holdt hun et guldbæger fyldt med afskyeligheder og hendes utugts urenheder.”

Skrevet af Sue