Sidste nyt fra Karmel.net.

Fra Karmel.net/
30. juni og 1. juli 2014.
Av Knut-Einar Norberg i USA

Kidnappede jødiske tenåringer funnet drept
Posted: 30 Jun 2014 11:19 AM PDT
De tre Jødiske tenåringene Eyal Yifrah (19), Gilad Shaar (16) og Naftali Frenkel (16) ble kidnappet av Hamas og drept utenfor Hebron i juni 2014. Israelske styrker fant ved 17 tiden mandag 30. juni de tre Jødiske tenåringene, som ble kidnappet 12. juni.

De tre ble funnet drept i en åker nord av Hebron. Alt tyder på, at de ble drept like etter, at de ble kidnappet. De tre, ble kidnappet mens de ventet på skyss ved en haikeplass utenfor bosetningen Alon Shuvut i Etzion sør av Jerusalem.

Det Israelske forsvaret (IDF) startet umiddelbart en stor leteaksjon etter de tre, som fikk navnet «Operation Brother’s Keeper». Over 400 Palestina-Arabere, de fleste medlemmer av Hamas, ble arrestert, og mange av dem ble for noen år siden byttet mot den Israelske soldaten Gilad Shalit, som ble kidnappet av Hamas i 2006.

Israelske myndigheter kunngjorde to uker senere navnet på de to hovedmistenkte bak kidnappingen. Det var Amer Abu Aysha og Marwan Mawasme, begge medlemmer av Hamas. De to er fremdeles på frifot og har ikke vært å se utenfor sine bosteder i Hebron siden kidnappingen 12. juni.

De to kom angivelig kjørende forbi haikeplassen, hvor de tre tenåringene ventet på skyss. Terrorgruppen Hamas har bekreftet, at de to er medlemmer av deres gruppe.

I dagene, som er gått siden kidnappingen, har det vært flere demonstrasjoner til støtte for de tre og deres familier, og søndag 29. juni var titusener av Israelere samlet i Tel Aviv til støtte for de tre.

Det Israelske sikkerhetskabinettet ble sammenkalt til ekstraordinært møte mandag kveld, og alle andre møter og sesjoner i Knesset ble avlyst inntil videre.

Nyhetssammendrag 01. juli 2014
Posted: 30 Jun 2014 07:12 PM PDT

Hamas risikerer høy pris for kidnapping
Den Palestina-Arabiske terrorgruppen Hamas vil måtte betale en høy pris for kidnappingen og drapet av de tre Jødiske tenåringene Naftali Frenkel, Eyal Yifrah og Gilad Shaer.

Premierminister Benyamin Netanyahu gjorde dette uttrykkelig klart i et kabinettmøte sent mandag kveld, etter at det ble kjent, at de tre var funnet drept utenfor Hebron. Kabinettet utsatte en beslutning om, hvordan Israel skal svare på drapene til etter begravelsen av de tre senere i dag.

Krav om kraftig Israelsk svar
Israelske politikere på begge sidene av det politiske spekteret har bedt om, at Det Israelske forsvaret (IDF) reagerer kraftig mot Hamas over kidnappingen og drapet av de tre tenåringene.

Økonomiminister Naftali Bennett sa, at tiden nå er inne for handling i stedet for prat.

–Der er ingen tilgivelse for de, som myrder barn, sa han.

Viseforsvarsminister Danny Danon sa, at kidnappingen bør få en tragisk utgang for Hamas.

Bombet mål i Gaza
Israelske fly bombet minst 34 mål i Gaza tirsdag morgen. Aksjonen kom etter, at terrorister i Gaza skjøt minst 18 raketter mot Israel i tidsrommet søndag til mandag ettermiddag, og påførte betydelige materielle skader. Denne aksjonen er ikke sett på som et svar på kidnappingstragedien.

Unison fordømmelse fra USA
Den Amerikanske kongressen var nesten unison i sin fordømmelse av kidnappingen og drapene på de tre Israelske tenåringene. Mens utenriksminister John F. Kerry også fordømte drapene, så reiste flere medlemmer av kongressen krav om, at den nye PLO-myndigheten – bestående av Hamas og Fatah – blir oppløst.

Den eneste, som ikke fordømte drapene rett ut, var den demokratiske lederen Steny Hoyer i Representantenes hus, fordi han mente, at ikke all nødvendig fakta er lagt på bordet.