Vær på vagt overfor den Biometriske Lov.

Fra Jewishpress.com/
1. januar 2013.
Af Moshe Feiglin.

Folk kan miste deres frihed uden at føle det. Så vogt friheden med den største agtpågivenhed, og giv ikke nogen dine biometriske informationer.

Redaktionel note: Første fase af Israels "biometriske" lov, som i sidste ende vil kræve, at borgerne skal registrere deres fingeraftryk og en blodprøve hos staten, vil begynde i dag, 1. januar, med et pilotprojekt, der tilbyder borgerne frivillig registrering. Denne artikel af Likud Knesset kandidat, Moshe Feiglin, optrådte tidligere sidste år, men vi mente, at den især var relevant nu.

Den avancerede teknologi er et tveægget sværd. Under dække af fremskridt og med stigende lethed mister vi større og større bidder af vores frihed. Modstandere af den foreslåede Biometriske Lov siger, at de er bekymrede for, hvor sikker et database-hus med de biometriske oplysninger fra alle Israels borgere vil være. Denne frygt blev for nyligt bekræftet, da det lykkedes en Saudiarabisk hacker at bryde ind på angiveligt sikre Israelske hjemmesider. Hvis Udenrigsministeriets database fik indbrud - hvis den Israelske kreditkorts-base fik indbrud – må man sikkert antage, at den biometriske database også ville blive bragt i fare.

Muligheden for at bryde ind i databasen er simpelthen for stor en fristelse for magtfulde interessegrupper og matadorer, der er sikre på at finde en måde at komme ind til disse data på. Det samme gælder for den vanvittige idé at datamatisere valget. Hvis der er et stadie i afstemnings-optællingen, hvor en kandidat eller dennes repræsentant ikke fysisk kan kontrollere valgsedlerne - er det netop på dette tidspunkt, at valget vil blive kompromitteret. Der er ingen vej uden om. Når valgresultaterne overføres via elektroniske filer, bliver valgsvindel en nem opgave. I Amerika er tanken om digital afstemning blevet så kontroversiel, at det ikke længere er en politisk debat, men et juridisk spørgsmål.

Men min modstand mod den Biometriske Lov går meget dybere end det.

Mange år før opfindelsen af computeren og udredningen af den genetiske kode, udviklede der sig et argument i USA omkring spørgsmålet om identitetskort. Amerikas grundlæggere gjorde alt, hvad de kunne gøre for at sikre, at den Amerikanske forfatning for enhver pris beskyttede individets rettigheder.

For de Amerikanske grundlæggere erstattede frihed alle andre værdier. De indgraverede det på deres flag og kæmpede for det. Det var friheden, der gav dem det vigtigste af alt: Et mål og følelsen af et nationalt formål, som næring til skabelsen af den Amerikanske nation. De stiftende fædre forstod, hvor nemt det er at glide ned ad en glidebane, hvor friheden smutter væk - skridt for skridt, uden at nogen opdager det.

Mistilliden til den statslige myndighed er en værdi, som grundlæggerne indgraverede igennem hver linje af forfatningen og den Amerikanske kultur. Det er af denne grund at det enkle spørgsmål, om at kræve at borgerne bærer identitetskort, blev en retslig sag i USA. Amerikanerne sagde: "Jeg vil på ingen måde lade staten behandle mig som et nummer på deres liste og kræve, at jeg skal identificeres efter dette nummer. Min identitet er lige præcis min identitet, og den tilhører ikke nogen anden. "For Israelske statsborgere lyder det absurd, for vi er vokset op i en kultur fjernt fra denne type friheds-bevidsthed.

Forekommer alt dette at være irrelevant? Lad os lave en lille test, så I kan se, hvor nemt det er at miste sin frihed:

Hvis fortaleren for Biometrisk Lov, Kadimah MK Meir Sheetrit, pressede en lov igennem, der krævede af hver eneste af jer, at I skulle gå til et certificeret tatoverings-center og få indgraveret et nummer på overarmen - ville I så gå med på det? Selvfølgelig ikke. Blot at tænke på det bringer uhyggelige minder frem.

Men hvad, hvis tatoverings-centret brugte usynligt blæk - ville I så gå ind på det? I så fald tror jeg, mange mennesker ville gå ind på det. Lov er lov, ikke sandt?

Hvis de ville tatovere jer med usynligt blæk og tilbyde jer nogle frynsegoder til gengæld –  f.eks. at skippe køen, skattelettelser på ejendomme osv. - ville I så gå ind på det? Efter min mening ville mere end 50 procent så gå ind på det, og måske endda flere.

Nu til det sidste spørgsmål. Hvis de i stedet for blæk brugte en biometrisk teknik, som markerede jer uden at røre jer, og oven i det ville give jer de frynsegoder, der tidligere er nævnt, var I så villige? Det overvældende flertal af mennesker ville acceptere det.

Se nu på, hvordan de med forbløffende lethed har slukket alle vore advarselslamper og lukket vore øjne. Herren i huset har mejslet vort øre til dørkarmen ligesom en Bibelsk slave ... og ligesom der, har vi foretaget en blød landing til et liv i trældom.

Folk kan miste deres frihed uden at føle noget. Så vogt den med den største agtpågivenhed og giv ikke nogen dine Biometriske informationer.