Våbenhvile-cirkus irriterer Israelerne.

Fra Israeltoday.co.il/
11. august 2014.

Kritik af regeringens håndtering af krigen i Gaza er ved at nå feberhøjder. Ingen synes at forstå, i hvad retning Premierminister Benjamin Netanyahu  hiver dem overfor Hamas. Og alle er ved at få en fornemmelse af, at terroristerne i stigende grad bestemmer livets gang i Israel.

Hundredvis af familier fra landsbyerne i nærheden af Gaza har protesteret over det, de siger, er regeringens manglende evne til at skabe sikkerhed i Israels sydlige regioner. Følelsen, som deles af Israelere i hele landet, er, at hæren trak sig for tidligt ud af Gaza.

En række ministre er enige. Udenrigsminister Avigdor Lieberman, Økonomiminister Naftali Bennett og Indenrigsminister Gidon Saar er talsmænd for fuld ødelæggelse af Hamas-regimet og dets militære infrastruktur.

I går (den 10. august) blev flere end 40 raketter affyret mod Israel. Selv om Israel hævder, at de ikke vil forhandle under beskydning, fortsætter de alligevel med at acceptere midlertidige våbenhviler og deltager igen i forhandlinger i Kairo.

Disse gentagne våbenhviler er blevet en lokal joke, da alle ved, at Hamas ikke har til hensigt at overholde sin del af aftalen. Israel accepterer disse våbenhviler, kun for at blive bombarderet det selv samme øjeblik, som de udløber.

Israelerne tager afstand fra denne bizarre virkelighed. Det kan simpelthen ikke fortsætte, siger de.

Den tidligere leder af Shin Bet (Israels idre Sikkerhedsagentur), Avi Dichter, siger, at det er på høje tid virkelig at besejre Hamas og deres terroristiske allierede.

"Hamas skal besejres militært, og Gazastriben skal demilitariseres," skriver han.

Alex Fishman, en politisk kommentator fra den Israelske avis Yediot Ahronot, kaldte forhandlingerne i Cairo, der kommer og går, for "en tre-ringet cirkus."

Dan Margalit, der skriver for avisen, Israel Hayom, som går ind for Netanyahu, siger, at Premierministeren er nødt til at sige til Egypten, Hamas og alle andre: "Nu er det nok!" Margalit anbefaler, at Netanyahu endelig underretter de andre om, at dette er den sidste midlertidige våbenhvile, Israel vil deltage i.

Israels regering lancerede ”Operation Protective Edge” ("beslutsom klippe" på Hebraisk), for at forsvare nationen mod Hamas. Men krigen viste, at det er Israels folk, ikke regeringen, der er det sande faste fundament i denne nation.

Der er rygter om, at Netanyahu og Forsvarsminister Moshe Yaron ønsker at lægge pres på Hamas. Men deres tøven med at gøre dette lægger Israels fjender mærke til. De indgår en våbenhvile, hvorefter de kynisk bryder den.

Folket har ikke en sådan betænkelighed, og de har gennem medierne og ad andre kanaler gjort det klart, at regeringen har opbakning fra et overvældende flertal af Israelerne til at afslutte jobbet og eliminere Hamas.
---------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Bennett: – Hamas må knuses.