Hitlers genkomst.

Fra Dagen.no/
11. august 2014.
Af Ole Andersen.

Skremmende hendelser i Europa de siste månedene har vist oss, at Hitler har «gjenoppstått». Ikke som person, men som problem.

En kveld i slutten av juli gikk tre unge Amerikanske turister tur på Gothersgate i København. De er Jøder og går med kippa (kalot). Plutselig kommer en Dansk jente bort til dem på gaten og skjeller dem ut. Hun kaller dem «svin», og sier «Dere har stjålet mitt land» og hilser dem med et «Heil Hitler». De unge Amerikanerne filmet hendelsen og har lagt den ut på YouTube.

Den motbydelige historien i København avslører to tendenser, som har preget mange land i Vesteuropa den siste måneden. For det første viser den, at hat til Israel alt for ofte blir hat mot Jøder. Jenten i København er imot Israel, men hun lar sitt hat gå ut over helt tilfeldige Amerikanske Jøder, som hun møter på gaten.

I mange år har det vært politisk korrekt å understreke, at kritikk av Israel ikke er Antisemittisme. Det er riktig. Man kan godt være uenig med den Israelske regjering eller kritisere staten Israels politikk, uten at det har noe som helst med Antisemittisme å gjøre.


Men det politisk korrekte slagord om at kritikk av Israel ikke er Antisemittisme har en bakside, som ofte overses: Kritikk av Israel kan være Antisemittisk! Og i juli og august har det vært alt for mange eksempler på kritikk av Israel, som ble til Antisemittisme som hat og angrep på Jøder rundt om i Europa.

For det andre er Hitler gjenoppstått. Ikke som person, men som problem. Jenten i København skammet seg ikke over å si «Heil Hitler» og gjentok det til og med.

I Tyrkia skrev den populære popsangeren Yildiz Tilbe på internett: «Må Allah velsigne Hitler». En Tysk hjemmeside publiserte bilder av Hitler med teksten «Jeg kunne ha drept alle Jøder, men jeg har latt noen leve for å vise dere, hvorfor jeg drepte dem.»

I Nederland ble følgende beskjed publisert i sosiale medier: «Det, som trengs, er, at Hitler kommer tilbake og dreper Jødene. Befri Palestina.»

En kvinne i Amsterdam, som hadde hengt et Israelsk flagg på sin altan, mottok følgende beskjed: «Heil Hitler, Hitler kommer tilbake, Jøder må dø».

Listen med eksempler på Hitlers «gjenoppstand» er dessverre lang.

Under Andre verdenskrig var den Arabiske leder i Jerusalem en nær venn av Hitler. Nå gjenopptar nye generasjoner med Arabisk bakgrunn beundringen for den grusomme massemorderen fra Holocaust.

Det er sørgelig. Det er opprørende. Og det er direkte farlig. Beundring for en massemorder som Hitler kan føre til nye massemord. Som Kristne har vi et kall fra Gud til å elske Israels folk. Den kjærlighet skal også omfatte et tindrende klart NEI til Antisemittisme og Hitler-lovprisninger.