Ledende Rabbinere kalder til bøn og faste over Gaza.

Fra Israeltoday.no/
25. august 2014.

En gruppe ledende Israelske Rabbinere erklærte mandag som en dag med bønn og faste, en «mini Yom Kippur,» så og si over den håpløse sikkerhetssituasjonen, som landet er i forhold til Gaza.

Initiativet ble ledet av Rabbi Aharon Leib Shteinman (bildet), den øverste ikke-Hassidiske Ortodokse Rabbineren i landet. Han utlyser 24 timer med inderlig bønn og opplesing av Salmene under de pågående rakettangrepene fra Gaza.

Forrige måned utfordret Rabbi Shteinman på Yeshiva elevene rundtom i Israel til å avbryte sin sommerferie, sine dagsturer eller andre slags fritidsaktivitet, så lenge nasjonen var i krig.

Shteinman og en rekke andre ledende Rabbinere sa, det ville være å «vanhellige Guds navn» ved å delta i slike fritidsaktiviteter, sålenge mange Israelere er under attak eller må kjempe for sin nasjon. Yeshiva-elevene ble i stedet oppfordret til å gjenoppta sine studier og øke tiden, de var i bønn.

Israelske tjenestemenn, både religiøse og «sekulære», har lenge hevdet, at studiet av Guds Ord og inderlige bønner til Den Allmektige gir like mye beskyttelse som et sterkt militær og avanserte våpen.