En tredje Intifada?

Fra Prophecynewswatch.com/
29. januar 2014.

Hamas-lederen Hassa Yousef sagde i søndags til et Israelsk nyhedsbureau, at en Tredje Intifada eller en bevæbnet Arabisk opstand "bare er et spørgsmål om tid."

Hans bemærkning faldt blot en uge efter hans løsladelse fra et Israelsk fængsel og kun øjeblikke efter, at en embedsmand fra det rivaliserende Fatah under ledelse af Mahmoud Abbas, krævede øget terrorangreb på Israel.

Yousef advarede: "Intifadaen vil ikke lade vente på sig - hvis den ikke kommer i dag, vil den komme i morgen - hvis ikke i denne måned så i næste måned."

"Intifada" er et Arabisk udtryk, der betyder "at ryste åget af sig."

Idet han markerede, at det er 26 år siden den Første Intifada, sagde Abd el-Salam Siam, sekretær i Hamas, i en pressemeddelelse søndag, at Gaza’s regering støtter alle former for "kamp" mod den "Israelske besættelse," om det er gennem fredelige midler eller væbnet kamp.

Hamas-lederen erklærede: "Det Palæstinensiske folk klamrer sig til hvert sandskorn i deres land, og vil aldrig acceptere aftaler eller løsninger, hvor man skal give afkald på nationale rettigheder, grundlæggende principper og hellige steder, samt fornægte martyrernes blod og de fængslede, der ofrede sjæl og liv for Palæstinasagen fra havet til floden."

Den Anden Intifada, også kaldet Oslo-Krigen, opstod efter Oslo-aftalen og de overgivelser, der blev påtvunget Israel. Mere end 1.000 Israelere blev dræbt i terrorangreb under den Anden Intifada. Fra 2000-2009 blev 1.178 Israelere dræbt - 70% af dem civile - i over 20.000 angreb, der omfattede 144 selvmordsbombninger.

I mellemtiden meddelte Tawfik Tirawi, et medlem af ”Fatah Central Commitee”, Al-Mayadeen, at Fatah må "deltage i alle organisationer, både de, der opererer under Den Palæstinensiske Myndighed, og de, der er udenfor den." Han sagde, at der ikke bliver en ny Arabisk stat i den nærmeste fremtid, så der må komme en "voldelige opstand." "Det er den eneste måde, tingene kan ændres på," advarede Tirawi.

En anden terrororganisation fra Gaza, The Mujahideen Brigades, den militære gren af den Palæstinensiske Mujahideen-bevægelse (PMM), en gruppe, som er brudt ud fra Den Palæstinensiske Myndigheds Fatah-bevægelse (PA), annoncerede denne uge en ny antimissil-affyringsrampe eller ATM, som er udviklet på hjemmefronten.

Dette fulgte kort efter den Amerikanske Udenrigsminister John Kerry’s truende tone mod Israel. "Svigt i forhandlingerne vil øge Israels isolation i verden," sagde Kerry. "Alternativet til at komme tilbage til forhandlingerne er et potentielt kaos. Jeg mener, ønsker Israel en Tredje Intifada?"

Men da ministeren optrappede de diplomatiske bestræbelser, imødegik Premierminister Netanyahu dem: "Der er en voksende tvivl i Israel om, at Palæstinenserne går ind for fred." Og videre: "For seks måneder siden begyndte fredsforhandlingerne, og Den Palæstinensiske Myndighed fortsætter en usvækket opildnen imod staten Israel."

En ledende officer i IDF udtalte i sidste uge på Army Radio, at det Israelske militær allerede træner til en Tredje Intifada og mener, at et angreb vil vise sig at ligne den Anden Intifada. Han nævnte flere ting, som kunne udløse den: Obama/Kerry’s mislykket fredsproces, de mange Gaza-baserede terrororganisationers nylige bemærkninger om at udslette Israel, og den øgede vold i de sidste mange måneder.