Stalins Jødiske utopi i Birobidjan i modstrid med Zionisme.

Fra Ivarfjeld.com/
7. marts 2013.

Satan har formået at kopiere kirker og at optræder som en kopi af Jesus. Men vidste du, at han også forsøgte at kopiere et fremtidigt Jødisk hjemland?

Det hjem for Jøderne, der kom i Eretz Israel i Mellemøsten, blev en mere smertefuld kamp, end nogen kunne have forestillet sig for 100 år siden.

Mens Hitler forsøgte at narre Jøderne til at vinde deres frihed ved at arbejde hårdt i det National Socialistiske arbejder-paradis i Tyskland, havde Stalin en endnu større idé. I 1928 satte han et landområde i Sydsibirien af til et alternativt Jødisk hjemland.

Den Jødiske selvstyrende provins (Oblast) blev etableret i 1934 med Birobidzhan som hovedstad. Den selvejende Kommunistisk/Jødiske region strakte sig over 36.000 km2. Det er større end dagens Israel, som er 22.072 km2.

Det første selvstyrende Jødiske område var resultatet af Joseph Stalins nationalpolitik, som tillod Jøder i Sovjetunionen at modtage et område. Her kunne de Russiske Jøder følge den Jiddische kulturarv inden for en Socialistisk styret model.

Ifølge en folketælling i 1939, boede der 17.695 Jøder i regionen. Det var 16 procent af den samlede befolkning. I dag er kun fem procent af en befolkning på 77.000 af Jødisk oprindelse. Ifølge Joseph Stalins nationalpolitik ville hver af de nationale grupper, der dannede Sovjetunionen, modtage et område, hvor de kunne få kulturel selvstændighed i en Socialistisk ramme. I den forstand reagerede dette også på to formodede trusler mod den Sovjetiske stat:

1. Jødedommen: Den gik imod den officielle statslige Ateist-politik.

2. Zionisme: Forsvaret for en Jødisk nationalstat i det Britisk besatte «Palæstina», som modvirkede de Sovjetiske synspunkter på nationalisme.

Sovjetterne forestillede sig oprettelsen et nyt "Sovjetisk Zion", hvor en proletarisk Jødisk kultur kunne udvikles. Jiddisch - mere end Hebraisk - ville være det nationale sprog, og ny Socialistisk litteratur og kunst ville erstatte religion som det primære udtryk for kultur.

Således var Birobidzhan vigtig til propaganda-formål som et argument imod Zionisme, der var en rivaliserende ideologi til Marxisme blandt de venstreorienterede Jøder. <

I 1930erne udvikledes en massiv propagandakampagne for at fremkalde, at flere Jødiske bosættere flyttede dertil. Kampagnen indarbejdede delvist faste Sovjetiske propaganda-værktøjer fra den æra, og omfattede plakater og Jiddisch-sprogede romaner, der beskrev en Socialistisk utopi på stedet.

Andre metoder grænsede til det bizarre. I ét tilfælde blev foldere, der støttede Birobidzhan nedkastet fra et fly over et Jødisk kvarter i Hviderusland. I et andet tilfælde fortalte en regerings-produceret Jiddisch film, ”Seekers of Happiness”, historien om en Jødisk familie, der flygtede fra den store depression i USA for at skabe et nyt liv i Birobidzhan.

Kilde: Wikipedia.