Sjældent interview med IS-kriger: Vi vil også erobre Europa.

Fra Msn.com/da-dk/
16. januar 2015.

»Vi vil en dag erobre Europa. Det er ikke et ønske. Det vil ske. Vi er sikre på det«.

Sådan lyder det i interview med den Tyske IS-kriger Christian Emde, der nu bor i det nordlige Irak.

Journalisten og terrorismeeksperten Jürgen Todenhöfer lykkedes som en af de første Tyske journalister at komme helt ind i Islamisk Stats inderkreds for at mødes og tale med Embe i byen Mosul, der lige nu er i hænderne på Jihadisterne fra Islamisk Stat, IS.

»Vi har ingen grænser. Vi har kun frontlinjer. Ekspansionen vil ikke stoppe,« svarer Christian Emde, da han bliver spurgt om, hvad der skal ske, når Islamisk Stat har nået deres erklærede mål om at oprette et Islamisk Kalifat i Mellemøsten.

Derfor svarede Christian Emde også, at hvis han en dag vender tilbage til Tyskland, vil det være med våben i sine hænder.

»Jeg ved ikke, om jeg vender tilbage til Tyskland eller ej. Det ved kun Allah. Men hvis jeg vender tilbage, vil det helt sikkert ikke være med venlighed. Det vil være med våben,« siger han i interviewet, som Jürgen Todenhöfer har offentliggjort efter længere tids overvejelser.

Islamisk Stat er navnet på en Sunnimuslimsk væbnet gruppe, der tidligere har heddet både ISIL og ISIS, men i juni 2014 valgte at ændre navn til Islamisk Stat. Bevægelsen drives frem af en fanatisk, men karismatisk leder, der er så ekstrem, at selv al-Qaeda har slået hånden af ham, Abu Bakr al-Baghdadi.

»En handling af ren ondskab«
I løbet af kort tid i 2014 erobrede IS store dele af Syrien og Irak. Samtidig begyndte gruppen at halshugge Vestlige gidsler og efterfølgende offentliggøre videoer af henrettelserne på internettet.

»En handling i ren ondskab,« kaldte den Amerikanske Præsident Barack Obama det blandt andet, da den 26-årig Amerikansk nødhjælpsarbejder i Syrien, Peter Kassing, blev halshugget i november sidste år.

Senest er Islamisk Stat dukket op i forbindelse med terrorismen begået i Paris, hvor de to brødre bag angrebet på det Franske satiremagasin Charlie Hebdo, Cherif og Said Kouachi, påstod, de var sendt af al-Qaeda i Yemen. Gerningsmanden bag gidseldramaet i et Jødisk supermarked, Amedy Coulibaly, sagde, at han var soldat fra 'Kalifatet'.

Og Fransk politi fandt sorte flag med Islamisk Stats logo i en lejlighed, han lejede kort før angrebet. Forskellen på støtter af de to terrorbevægelser sås også i terroristernes ageren, da dramaet stod på i sidste uge. Mens Amedy Coulibaly skød en kvindelig betjent, sagde terrorist-brødrene, at de ikke ville dræbe kvinder, og hvad de mente var civile. Underforstået 'uskyldige som ikke havde fornærmet profeten med satiretegninger'.

»De vantro skal frygte os«
Ifølge Christian Emde er det dog ikke sidste gang, at Islamisk Stat kommer til at begå hverken halshugninger eller terrorisme.

»De vantro skal lære at frygte os, så vi vil fortsætte med det,« forklarer han i videoen, hvor han også slår fast, at hvis ikke de 150 millioner Shia-Muslimer konverterer, så vil de blive slået ihjel.

»Om de er 150 millioner, 200 millioner eller 400 millioner, tallet er lige meget. De vil blive slået ihjel,« siger han til Jürgen Todenhöfer, som det tog en måned for at få en aftale på plads om interviewet med Islamisk Stat og Christian Embe.

Kun et stykke papir med en garanti var al den sikkerhed, journalisten havde for at overleve interviewet med de radikaliserede Islamister. I fremtiden vil et stykke papir dog ikke være nok ifølge Christian Emde. Hvis Islamisk Stat får oprettet deres Kalifat, vil det eneste, der kan beskytte borgere, være, at de enten konverterer til Islam eller betaler en særlig beskyttelsesskat, så de kan praktisere deres egen religion og samtidig være beskyttede mod at blive slået ihjel.

»Dem, der ikke konverterer eller betaler beskyttelsesskatten, vil blive dræbt. Alle sammen,« slutter Christian Emde blandt andet i interviewet. Selv skriver Jürgen Todenhöfer, at han længe overvejede, om han skulle offentliggøre interviewet med Christian Emde, der tidligere var Tysk Protestant, før han konverterede til Islam og rejste ned for at kæmpe side om side med Islamisk Stat.

»Men hvis du skal besejre modstanderne, skal du kende dem,« skriver Jürgen Todenhöfer som begrundelse for at offentliggøre videoen og tilføjer: »For mig repræsenterer dette intet af den barmhjertige Islam, som 99,9 procent af vores Muslimske medborgere repræsenterer. Vi bør alliere os med disse moderate Muslimer og afslutte ekstremisternes kidnapning af den store religion.«