Fem ting Kristne bør vide om Israel/Gaza-konflikten.

Fra Prophecynewswatch.com/
10. juli 2014.

En dramatisk optrapning i Hamas-raketter i de seneste dage har tvunget Israel til at gribe militært ind mod terroristerne i Gaza.

Gaza-terroristerne har affyret mere end 450 raketter, der kan nå dybt ind i Israel, siden begyndelsen af 2014. Angrebene har fået tusinder til at tage til beskyttelsesrum, da de truer 3,5 millioner Israeleres liv.

Tirsdag morgen iværksatte Israel det, de kalder "Operation Protective Edge." Embedsmænd siger, at målet er at sikre et ophør af uger med raketangreb fra Hamas.

At forstå motiverne bag volden kan være forvirrende uden korrekt viden om de dybereliggende årsager, der bidrager til aggressionen, såvel som de religiøse spørgsmål, der former livet i Mellemøsten.

1. Hvordan optrappedes de seneste angreb?
Eyal Yifrah, 19, Gilad Shaar, 16, og Naftali Fraenkel, en 16-årig med dobbelt Israelsk-Amerikansk statsborgerskab, forsvandt den 12. juni, mens de blaffede hjem.

Sidste uge bekræftede den Israelske regering, at ligene af de tre kidnappede Israelske teenagere var lokaliseret. Frivillige søgere havde fundet ligene på Vestbredden nær byen Hebron. Embedsmænd hævder, at teenagerne, der var bortført af Palæstinensere, blev skudt mindst ti gange, simpelthen på grund af deres Jødiske tro.

Til gengæld tilstod tre Israelske mistænkte drabet på en Palæstinensisk teenager, Mohammed Abu Khdeir.

2. Fødslen af Israel resulterer i alvorlige krige
Med fødslen af Israel i 1948 kom også en forstærket konflikt mellem Arabere og Jøder. Den Arabisk/Israelske konflikt har resulteret i mindst fem større krige og en række mindre konflikter. Den har også været kilde til to store Palæstinensiske opstande, kendt som Intifadaer. Nogle forudser, at en tredje Intifada kan opstå.

De Arabiske nationer repræsenteres af 21 forskellige nationer. Der er kun én Jødiske nation med et lille land, Israel. Selvom Araberne har et overvældende geografisk område, har Palæstinenserne konsekvent fremsat krav om, at Israel skal afgive land til den Palæstinensiske stat.

Tilsammen udgør de Arabiske landes territorier 650 gange mere end Israel. Nogle spørger om, hvorfor en af de Arabiske nationer ikke har afgivet land til Palæstinenserne.

3. Den Palæstinensiske Myndighed har indgået en aftale med Hamas, hvorved der er dannet en samlingsregering af terrorister.

I april underskrev Den Palæstinensiske Myndigheds Præsident Mahmoud Abbas' Fatah-parti og Hamas en "forsonings-aftale”, der søgte at etablere en samlingsregering.

"Hamas-lederen, Musa Abu Marzouk, forudsagde, at Den Palæstinensiske Myndigheds Præsident, Mahmoud Abbas, ville vende tilbage til Gaza efter dannelsen af samlingsregeringen," rapporterede Jerusalem Post.

Den Amerikanske Formandskonference var blandt flere den gruppe, der fordømte justeringen og opfordrede "USA og andre regeringer til at være på vagt i deres dom over og omgang med den nyligt erklærede regering."

4. USA overtræder nu sine egne love ved at finansiere et kendt terrorregime
I 2006 oprettedes en lov, som forbyder støtte fra USA at tilflyde en enhed, der deler magten med Den Palæstinensiske Regering, herunder Hamas eller noget medlem af terrorgruppen. Ifølge ”Den Palæstinensiske Anti-terrorisme Vedtægt” forbyder loven også bistand til nogen regering, hvor Hamas har "utilbørlig påvirkning" over de politiske beslutninger.

Lovgivere fra begge parter mener, at Obama-administrationen overtræder loven med sin fortsatte støtte af et kendt terrorregime.

I de seneste dage har Demokrater og Republikanere i det Mellemøstlige underudvalg i Repræsentanternes Hus afkrævet den Amerikanske Udenrigsminister John Kerry en forklaring på, hvorfor USA fortsætter med at beskæftige sig med Den Palæstinensiske Myndighed, vel vidende, at terror-organisationen Hamas formelt er integreret i regeringen.

Flere ledende lovgivere hævder, at den Amerikanske regering bør suspendere den årlige støtte, som kræver godkendelse af Kongressen.

"Støtte til Palæstinenserne er ikke aktuel før, det er klart, at samlingsregeringen er forpligtet til fred og sikkerhed," sagde den Republikanske repræsentant Kay Granger fra Texas, som er formand for et underudvalg under Repræsentanternes Hus.

Laurie Cardoza-Moore, Præsident for ”Proclaiming Justice to The nation” (PJTN) og særlig udsending i FN for ”Verdensrådet af Uafhængige Kristne Kirker” opfordrer Kongressen til at tilbageholde finanser til den nye samlingsregering mellem Den Palæstinensiske Myndighed og den velkendte terrororganisation, Hamas.

"Som i enhver kamp, er forsyningslinjerne afgørende for at besejre fjenden," siger Laurie Cardoza-Moore. "De leverer de våben, Jihad har brug for mod Israel, USA og andre demokratiske lande.

Men det er de Amerikanske skatteydere samt skatteyderne i andre Vestlige lande, der betaler løn til Jihadister som Hamas og Den Palæstinensiske Myndigheder, så de fortsat kan føre denne krig mod vore Jødiske brødre, de Kristne samt andre samvittighedsfulde mennesker, der ikke vil bøje sig for Islam."

5. Død over Jøderne
Første Mosebog 12:3 antyder Guds ønske om at velsigne Israel og de mange, der er kommet gennem Abraham.

I Mos 12:3:
”Jeg vil velsigne dem, der velsigner dig, og den, der forbander dig, vil jeg forbande. I dig skal alle jordens slægter velsignes."

Dette skriftsted tjener som en solid advarsel til dem, der prædiker "Erstatningsteologi", hvilket lærer, at Kirken har erstattet Israel, og at de mange løfter til Israel, som vi finder i Bibelen, er opfyldt i den Kristne Kirke og ikke igennem Israel.

På en given dag må Israelerne leve med, at ca. 200.000 raketter og missiler er rettet imod dem. For ekstremisterne er hensigter med disse raketter ikke blot at ødelægge en nation, men primært at tilintetgøre en hel befolkning på grund af deres tro.

"Præsident Obama bringer dom over denne nation, fordi vi forbander Israel," sagde Moore. "Denne strategiske plan fra verdensledere som Obama lægger Vesten ned ved at ramme Israel og forsøge at vende det, FN gjorde i 1947."

Mens nogle råbe "død over Jøderne", hævder mange pro-Israelske fortalere, at hvis ikke det var for Israel, ville der findes meget lidt fred i Mellemøsten.

"Som et demokratisk land, der er vestligsindet samt Mellemøstens fremtrædende militærmagt, har Israel i årtier gjort meget for at holde regionen fra at blive værre end den er," skriver P. David Hornik på PJMedia.com.

"Israel har brugt sin magt — undertiden åbent, undertiden diskret — ikke kun for at beskytte sine egne interesser, men også for at beskytte Vestens og de mere moderate Arabiske landes interesser."

Read: http://www.prophecynewswatch.com/2014/July10/102.html#d7CSscMO4Obce1SQ.99