Broder Andreas og "Light Force".

Fra Moriel.org/Moriel_UK/Moriel_UK.html
Januar 2006.
Af Jacob Prasch.

En forhenværendes triste historie.
Den tidligere Bibelsmugler fra "Åbne døre", Broder Andreas, har skrevet en ny bog sammen med Al Jannsen kaldet ”Light Force” (”Lysets kraft - Det eneste håb for mellemøsten”), udgivet af Hodder & Stoughton (hvis religiøse afdeling udgiver bøger af bekendende evangeliske kristne, som kombinerer et bestemt mærke af evangeliske kirker med politisk/økonomisk venstrefløjs ideologi, såsom Ron Sider).

I bogen begræder Broder Andreas situationen for Bishwar Arad fra ”Bethlehem Bible College” (bror til en Palæstinensisk Arabisk politisk aktivist), der har mistet familiejord til Israelerne, men ignorer de Jødiske landsbyer på Vestbredden og Gaza, der blev tabt til Muslimerne i 1920erne og 1930erne, og ødelæggelsen af det Jødiske kvarter i Jerusalem, samt tvangsudsættelsen af Jøderne fra Jerusalem, efterfulgt af den Islamiske vanhelligelse af deres kirkegårde.

Han overser naturligvis også, at Betlehem, som engang var en kristen by, er blevet overtaget af Muslimer, og at Fødselskirken blev invaderet af bevæbnede terrorister, der plyndrede den og holdt de kristne præster som gidsler med en pistol for panden.

Broder Andreas skriver om den lidende kirke – hvormed han mener de Arabiske kirker - et mindretal af dem er Evangeliske - og ikke den Jødiske kirke (ifølge Det Nye Testamente, den oprindelige kirke), der næsten udelukkende er Evangeliske. Sådanne fordomme bliver i anmeldelsen af Stephen Sizer kaldt "The Way of The Cross".

Det, der skuffer mig mest ved denne ubalancerede bog, er, at Broder Andreas skrev den. Jeg er ikke så fornærmet over et sådant forudindtaget eksemplar af politisk propaganda - af nogle beskrivelser forklædt som en religiøs bog - fordi jeg mener, at Broder Andreas virkeligt ønsker at frelse Israels fjender, som Stephen Sizer kalder "såkaldte" terrorister. Efter at have set en Hamas-selvmordsbombe sprænge en bus i Jerusalem og myrde 17 uskyldige mennesker, herunder børn, har jeg ingen idé om, hvad sådanne vilde mordere ellers kan kaldes.

De fleste af de Arabere, der blev dræbt af Israelerne under intifadaen, var terrorister eller aktive samarbejdspartnere for bombe-producenter el., mens de fleste af de Israelere, der blev dræbt af Muslimerne, var civile. Desuden var eventuelle Arabiske civile, der blev dræbt af Israelerne, resultatet af følgeskader. De Israelske civile, dræbt af Muslimerne, var målet.

Jeg er heller ikke hovedsageligt urolig som Kristen tilhænger af Israel. Jeg er først og fremmest foruroliget som tidligere tilhænger af ”ÅBNE DØRE”. Jeg bad for denne organisation dagligt i årevis og bar stolt det klippede pigtråd som symbol på identitet med den forfulgte kirke i de Kommunistiske lande, hvilket ÅBNE DØRE bruger at sende til deres bidragydere.

Jeg ophørte min månedlige støtte til ÅBNE DØRE for længe siden, og skiftede til at støtte BARNEBAS FUND, der hjælper forfulgte kristne i Islamiske lande. Broder Andreas har ikke længere styrke, nådegaver og kald, og hans bog afslører, at han ikke er vidende om de Mellemøstlige anliggender, hverken politisk eller teologisk.

Hvad mere er, så har Broder Andreas, der er støttet af ÅBNE DØRE’S præsident, Carl Moeller, som nød bogen, sluttet sig til Stephen Sizer’s og Gary Burge’s kor ved at vende det døve øre til de forfulgte kristne i de omkringliggende Islamiske lande, til i stedet for dumt at fokusere på den ene nation i regionen, der har fuldt beskyttede menneskerettigheder og religiøs frihed for Arabiske Kristne - Israel.

Med en tilbøjelighed til partiskhed undlader han at tage fat på den sande målestok for de lidende Palæstinensiske kristne i hænderne på deres egne korrupte ledere, og forværrer sit hykleri ved at ignorere op mod 300% stigning i levestandarden for Arabere på Vestbredden og i Gaza, i alt fra øget levetid til højere beskæftigelse til lavere børnedødelighed under Israelerne forud for intifadaerne, som indberettet af ”World Health Organization of FN”.

Arven fra Broder Andreas synes desværre at være blevet en "har været", der finder sine evner som Bibelsmugler til det tidligere Kommunistiske Østeuropa forældet. I stedet for at tage sine talenter og erfaringer i brug på andre missionsområder såsom det anti-Kristne Saudi-Arabien eller Iran, springer han ind i et politisk/religiøst slagsmål hinsides hans baggrund og ekspertise, og peger fingre ad den nation, der er hadet af Saudi-Arabien og Iran, som halshugger de Kristne.

Genfødte Arabiske Kristne er velformulerede og intelligente personer, der fuldt ud er i stand til at tale for sig selv. De Kristne ville tjene Kristi sag, de Arabiske folk, og sig selv bedre ved at læse ex-Muslimer, der er blevet frelste Kristne (og som nu støtter Israel), såsom den tidligere Palæstinensisk/Arabiske terrorist, Walid Shoebat og Simon Altef, eller Arabiske Evangelikale som Yosef Fara og Anis Shorush - de Palæstinensisk/Arabiske evangelister. Disse brødre kender rent faktisk på første hånd, hvad de taler om, og er værd at høre og læse, i stedet for at slutte sig til forudindtagede dagsordener for ikke-Arabere som Broder Andreas, hvis halte og partiske perspektiv viser, at han virkelig ikke ved, hvad han taler om.

Nu, hvor Jerntæppet er borte, er det tragisk at se en veteran fra den æra, der fik Bibler ind i det tidligere Kommunistiske Østeuropa, ikke investerer sine evner i at gøre det samme og få Bibler ind i de Islamiske lande, der forbyder Bibler, men i stedet gå ind i Mellemøst-politik med en partisk dagsorden i Jesu Kristi navn.

I virkeligheden var det en meget Jødisk Jesus Kristus, som sagde, at Jøderne skal være i deres Gudgivne land og hovedstad, så Han kan vende tilbage (Luk 21,24; Matt 23,37-39; Zak 12,1-10). Han er også den samme Jesus Kristus, for hvis navn troende bliver slagtet levende i Sudan, Saudi-Arabien og Iran.

Gudskelov Israel, Broder Andreas hjælper ikke sin med-teokratiske bande med at forfølge vore Kristne Arabiske brødre for deres tro på Jesus. Som en tidligere tilhænger kan jeg personligt ikke med god samvittighed længere giver så meget som en øre eller en seks pence til ÅBNE DØRE.

Det er ikke nemt, når rollemodeller, man havde som helte som ung kristen, holder op med at stråle. Jeg har oplevet det med Jack Van Impe, og Billy Graham med deres Økumeni, John Hagee og hans dobbeltpagts kætteri, og nu endda Broder Andreas. Da evangeliet nu er lovligt i Østeuropa, har Broder Andreas haft lejlighed til at gøre noget nyt og dynamisk, der bygger på hans prisværdige fortid. Arven, han testamenterede Kristi Legeme, burde have været som Jim Elliot’s eller Richard Wurmbrand’s. I stedet har han degraderet sig til den triste status som det patetiske "har været", med intet bedre at gøre end at skrive pseudo-spirituelle bøger om en situation, han tydeligvis ikke forstår hverken Bibelsk eller historisk.

Source: http://moriel.org/MorielArchive/index.php/discernment/israel/brother-andrew-and-light-force